Pratitelji

Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,piramidama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

srijeda, 9. rujna 2020.

Piramida Sunca i grad Visoki

Piramida Sunca je zaštićena,njen vrh je bila tvrđava grad Visoki i tamo su sada uređene zidine koje su bile nestale,uništene zubom vremena.
Prvo treba vidjeti ovu ljepote piramide "Sunca",pa tek onda se spustiti u podnožje gdje se nalazi tunel"Ravne" i tu vas čeka najnovije otkriće:
Tim Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" otkrio je u kompleksu podzemnih tunela Ravne na 220 metara od ulaza još dvije prostorije, koje su pronađene nakon što je stručni tim Fondacije započeo sa čišćenjem jednog tunela sastavnog dijela tzv. "Novogodišnje raskrsnice".

Nakon izbacivanja naslaga šljunka kojom je bila zatrpana ova raskrsnica radnici Fondacije ušli su u prostoriju visine četiri metra, dužine osam metara i širine oko četiri metra, i to je do sada najveća pronađena prostorija površine 32 kvadratna metra.


Sretno i uživajte u ovim otkrićima.
Tekst je od 2013.g.

tags:tuneli,piramide u visokom,bosanske piramide,tunel Ravne,iskopavanje piramida,

Nema komentara:

Objavi komentar