Pratitelji

Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,piramidama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

srijeda, 17. lipnja 2020.

Turisti dolaze vidjeti piramide u Visokom

Piramide u Visokom su sve popularnije.Dolaze turisti iz svih zemalja,ekskurzije učenika iz cijele Bosne i Hercegovine te posjete raznih udruženja.Od 2006.g. do danas otvoreno je više ulaza to jest tunela na području mjesta Ravne gdje je i arheološki park koji je izuzetno dobro uređen.Ovi tuneli su vezani i cijela je mreža tunela ispod Visokog  a ti tuneli su vezani za piramide.Zato ih zovu labirint.Sada se više i ne moraju brojati ulazi u taj labirint jer ima ih već najmanje 6.

Ko je to nekada gradio i koja je bila svrha  za sada se nagađa jer ima nekih istraživanja da je u piramidama energija a da su tuneli zdravi.To jest samo zrak da daje bolje zdravlje zatim tu je kamenje koje je nađeno u tunelima koje je nekada služilo za liječenje,kao banja jer ima i jedno manje jezero  itd.Kamen je bio lječilište za određenu bolest.Ovakvog kamenja ima nekoliko u tunelu Ravne 1.
tags:piramide,tuneli,arheološki park,Visoko,

Nema komentara:

Objavi komentar